AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Puterea gandurilor asupra noastra

Puterea gandurilor noastre afecteaza tot ceea ce facem, ce spunem, ce simtim, ce gandim si ce credem. Gandurile noastre ne construiesc realitatea, ne formeaza viziunea asupra lumii si determina felul in care privim viata in ansamblul ei. Nivelul nostru de fericire este 100% dependent de modul in care gandim si de perspectiva pe care o avem. Cu toate acestea, rareori avem timp sa recunoastem ce se intampla in capul nostru.

Cert este ca mintea nu poate fi separata de corp, iar ceea ce gandim are un impact enorm asupra corpului nostru. De aici poate fi trasa concluzia ca schimbarea mintii este primul pas catre schimbarea corpului. In doar cateva secunde, putem genera ganduri despre noi insine si despre viata noastra, ganduri pe care nu ni le dorim, dar care ne distrug putin cate putin. Ideea este sa traim si sa gandim pozitiv, tocmai pentru ca nici macar o ramasita de gand negativ sa nu ne afecteze. Este aproape imposibil, insa cu exercitiu regulat, exista izbanda.

Mintea noastra este un mic colt de lume pe care il putem controla.

Si este imperativ sa o facem. Cand nu avem timp sa triem gandurile, ele devin adevarurile si realitatile noastre. Adesea, gandurile nepotrivite din anumite situatii provoaca temeri si nesiguranta. Cele mai multe dintre ele sunt un produs al mesajelor pe care le-am primit prin altii si merita reevaluate.

Incercati sa va analizati gandurile din perspectiva unei terte persoane. Cand observati un gand negativ, spuneti-l cu voce tare. Da, va veti simti ciudat, dar va fi de un real folos sa auziti modul in care vorbiti despre voi insiva si cu voi insiva.

Femeile, mai mult decat barbatii, au o multime de ganduri negative despre corpul, aspectul si imaginea lor. Majoritatea femeilor sunt intr-o continua alerta sa arate altora cea mai buna varianta a lor in timp ce lucreaza, cand mananca, cand se uita in oglinda si in aproape orice situatie din viata.

Gandul poate proteja, dar poate si distruge, gandul poate da o stare de bine, dar poate si aduce omul intr-o stare disperata si anxioasa. Gandurile au putere asupra noastra, tocmai de aceea nu ar trebui sa existe niciun motiv pentru a nu le acorda atentia cuvenita!

Leave a Reply