AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Rajasthan – unul dintre cele mai diversificate locuri culturale din lume

Cunoscut in trecut sub numele de Rajputana sau Tara Regilor, Rajasthan este cel mai mare stat din Republica India. Acesta acopera o suprafata de 342,239 kilometri patrati, ceea ce inseamna 10,4% din India. Cu toate acestea, in ciuda dimensiunilor sale mari, regiunea este acoperita de marele desert indian, Thar, a carui imensitate se desfasoara in paralel cu valea raului Sutlej-Indus.

Fiind situat in prim-planul civilizatiei indiene, statul Rajasthan a fost in trecut zona regilor, astfel, explicandu-se numele de Tara Regilor. Rajasthan gazduieste stiluri uimitoare de arta si arhitectura, datorita faptului ca a fost stat princiar. Fiecare regat din Rajasthan are un stil individual si distinctiv de arhitectura si arta, fiind unul dintre cele mai diversificate locuri culturale din lume.

Orasul Jaipur

Capitala statului, Jaipur, este cel mai mare oras din princiar din Rajasthan. Orasul  a fost fondat in 1727, de catre Kachwaha Rajput Sawai Jaisingh al II-lea, odinioara conducator in Amber. Orasul este cunoscut si sub numele de „Pink City of India”, nume datorat culorii roz a cladirilor. Arhitectura orasului a fost realizata in conformitate cu Vedic Vastu Shastra (arhitectura indiana). Strazile bine structurate si arhitectura extrem de frumoasa, fac din acest oras una dintre locatiile turistice preferate de numeroase persoane.

Orasul Udaipur

Supranumit si Venetia de Est, orasul Udaipur este cunoscut si ca „orasul cu lacuri”. Udaipur a fost capitala Rajputs Sisodiya de Mewar si este renumit pentru palatele sale care exemplifica rafinamentul arhitecturii Rajputana. Udaipur a fost fondat in 1553 de catre Sisodiya Rajput  Maharana Udai Singh II. Astazi, cele mai multe dintre palate au fost transformate in hoteluri, atragand astfel un imens numar de turisti.

Orasul Jodhpur

Al doilea cel mai mare oras din Rajasthan este Jodhpur, de asemenea, al doilea cel mai populat oras din Rajasthan dupa Jaipur. Orasul a fost fondat in anul 1459 de catre Rathore Rajput Rao Jodha Singh Marwar. Jodhpur este numit, de asemenea, Sun City, deoarece se bucura de o vreme insorita pe tot parcursul anului. Strategic, este considerat a fi cel mai important oras din vestul Rajasthanului, deoarece se afla la o distanta de doar 250 de kilometri de frontiera cu Pakistanul.

Leave a Reply