AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Range Rover: o poveste unica pe piata automobilelor

Fara doar si poate piata automobilelor este plina de branduri sau producatori care livreaza o calitate superioara la un pret pe masura clientilor dispusi sa se bucure de performanta, viteza, stil si confort. Printre cele mai bine cotate si bine vandute marci de masini se afla celebrul Range Rover, un reper in randul persoanelor pasionate de caii putere.

Istoria brandului pe piata automobilelor

  • 17 iunie 1970, Range Rover este prezentat presei pe fondul peisajelor salbatice din Cornwall. Primul 4×4 de lux din istorie este astfel dezvaluit public deschizand calea in urma cu cincizeci de ani modelelor vandute astazi la nivel mondial.
  • Datorita combinatiei rare dintre capacitatile sale si designul sau elegant, primul Range Rover a a primit aclamari critice din partea publicului prea putin obisnuit cu astfel de modele. A fost primul vehicul care a oferit o transmisie permanentă 4WD cu hayon despicat, capota cu balamale si linie de centura.
  • Dupa 11 ani pe piata, Range Rover Classic vine in fata publicului cu o versiune in patru usi, pentru a oferi mai multe posibilitati pentru tot mai multi pasionati de vehicule. Noul model este mult mai functional si mult mai bine gandit.
  • In 1994, Range Rover vine cu a doua generatie de modele, oferind mai mult lux decat predecesorul sau. Se fac unele modificari din punct de vedere al designului celei de-a doua generatii de vehicule, cum ar fi silueta caracteristica si introducerea farurilor dreptunghiulare in locul farurilor circulare.
  • In 2001 se lanseaza cea de-a treia generatie Range Rover. In continua evolutie, acest Range Rover a fost primul care a beneficiat de un corp monococ. Designul este inspirat de forma conica a barcii italiene Riva, in timp ce gropile acestei barci de lux au inspirat finisajele metalice din cabina vehiculului.
  • In 2004 apare conceptul Range Stormer, masina si-a castigat reputatia prin intruchiparea evolutiei designului Range Rover, dar si prin intruchiparea flagship-ului unei abordari indraznete care vizeaza integrarea noilor tehnologii in vehicule.
  • In 2005 are loc productia Range Rover Sport . Introducerea primului SUV sportiv in familia Range Rover a ilustrat angajamentul Land Rover fata de performanta. Motoarele propuse includeau un motor puternic pe benzină supraalimentat de 4,2 litri. Range Rover Sport a oferit, de asemenea, o suspensie pneumatica, care permite soferilor sa modifice garda la sol, o garantie de confort sporit si o conducere mai lina 4×4, pe sosea sau off-road. Garda la sol variabila a fost doar una dintre numeroasele caracteristici unice care reflectau aspectul dinamic al vehiculului.
  • Cel mai nou model a vazut lumina reflectoarelor in 2017 cand familia Range Rover si-a prezentat noul membru. Cu designul sau vizionar si liniile curate, Range Rover Velar iese in evidenta ca un SUV puternic, luxos si rafinat, ridicandu-se la inaltimea marcii.

Leave a Reply