AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Remedii interne pentru infecții ale tractului urinar

Infecțiile tractului urinar afectează milioane de oameni în fiecare an.

Deși, sunt tratate în mod tradițional cu antibiotice, există multe remedii naturiste pentru a le trata și a le împiedica să reapară.

Infectia tractului urinar afecteaza orice parte a tractului urinar, inclusiv rinichii, ureterul, vezica urinara sau uretra.

  • Beți multe lichide

Starea de hidratare este legată de riscul de infecție al tractului urinar.

Acest lucru se datorează faptului că urinarea obișnuită poate ajuta la eliminarea bacteriilor din tractul urinar pentru a preveni infecția.

  • Cresterea consumului de vitamina C

S-a dovedit ca reglarea consumului de vitamina C ar putea sa previna infecțiile tractului urinar.

Se crede că vitamina C funcționează prin creșterea acidității urinei, eliminând astfel bacteriile care cauzează infecția.

  • Afinele

Impiedica infectiile urinare.

Într-un studiu recent, s-a aratat ca femeile care au avut infectii urinare recente si au consumat zilnic o cantitate de 240 ml de suc de afine, timp de 24 de săptămâni, au avut mai puține episoade de infectii ale tractului urinar.

Ca și sucul de afine, extractul de merișor acționează prin împiedicarea aderării bacteriilor la tractul urinar, are proprietăți antimicrobiene și poate bloca creșterea bacteriilor pentru a preveni infectarea tractului urinar.

  • Probioticele

Pot crește nivelurile de bacterii intestinale bune și pot reduce efectele secundare asociate utilizării antibioticelor. Probioticele pot ajuta la prevenirea infecțiilor urinare singure sau în combinație cu antibiotice.

  • Puneti in practica aceste obiceiuri sanatoase

Prevenirea infectiilor tractului urinar incepe cu punerea in practica a unor obiceiuri ce tin de igiena. In primul rand, este important sa nu tineti urina prea mult timp. Acest lucru poate duce la acumularea de bacterii, ceea ce rezulta o infecție la nivelul tractului urinar. Studiile arata ca, urinarea după actul sexual poate, de asemenea, să reducă riscul de imbolnavire prin împiedicarea răspândirii bacteriilor. În cele din urmă, atunci când mergeti la toaleta, asigurați-vă că va ștergeți din față în spate. Ștergerea din spate în față poate determina răspândirea bacteriilor în tractul urinar și este asociată cu un risc crescut de infectii.

Leave a Reply