AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Remedii naturale de urmat acasa pentru pietre la rinichi

Pietrele la rinichi sunt depozite grele care se formeaza in rinichi. Pietrele trebuie sa calatoreasca prin tractul urinar pentru a iesi din corp si poate fi foarte dureros.

Apa

Apa potabila este una dintre cele mai usoare cai de a preveni si trata pietrele la rinichi. Majoritatea autoritatilor din domeniul sanatatii recomanda sa se bea opt pahare de apa pe zi.

Suc de lamaie

Lamaile contin citrat, un compus care ajuta la descompunerea zacamintelor de calciu si la incetinirea cresterii lor. Doua pahare, primul pe stomacul gol, dimineata si altul inainte de cina, ar putea ajuta la descompunerea pietrelor mai mici.

Busuioc

Busuiocul contine compusi cunoscuti pentru a ajuta la stabilizarea nivelului de acid uric, ceea ce face mai dificila formarea de pietre la rinichi. De asemenea, busuiocul contine acid acetic, o substanta cunoscuta pentru a ajuta la dizolvarea pietrelor. Este de ajuns o lingurita de extract pe zi.

Otet de mere

Acesta contine din nou acid citric care poate ajuta la dizolvarea depunerilor de calciu. Doua linguri de otet pur de cidru de mere, amestecate cu apa pot ajuta.

Suc de grau verde

Acesta contine compusi care cresc productia de urina, permitand pietrelor sa treaca mai usor si reducand riscul de formare a acestora. Contine si antioxidanti, care scapa tractul urinar de minerale si saruri.

Suc de telina

Are antioxidanti si compusi cunoscuti pentru cresterea productiei de urina. Adaugarea semintelor de telina la mese in mod regulat poate ajuta la reducerea probabilitatii de a dezvolta pietre la rinichi.

Uva ursi

Proprietatile dezinfectante si ale solventului uva urs de plante pot ajuta la curatarea tractului urinar si la usurarea trecerii pietrelor la rinichi. 500 mg de uva urs uscat, de trei ori pe zi, poate fi benefic.

Sucul de rodie

Proprietatile astringente si antioxidante ale rodiilor se considera ca reduc sansele de a dezvolta pietre la rinichi si usureaza trecerea lor. Sucul de rodii contine, de asemenea, compusi care reduc aciditatea urinei, ceea ce face mai dificila formarea pietrelor.

Extract de papadie

Papadiile contin compusi care maresc productia de bila si urina, ajutand la eliminarea deseurilor.

Intr-o forma de pilule sau capsule, 500 mg de extract de papadie uscata pot ajuta la ameliorarea simptomelor de pietre la rinichi.

Leave a Reply