AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Romane inspirative pentru adolescenti

Adolescenta – acea varsta de tranzitie de la copilarie la varsta adulta, acea perioada critica in care parintii nu sunt multumiti de copii si invers. Dar cum poate un adolescent sa se dezvolte intr-o perioada in care hormonii il invadeaza, dorintele parintilor nu se potrivesc deloc cu cele proprii, iar fiecare are niste asteptari prea mari, puterile fiind prea mici?

Ei bine, se poate! Pentru a se dezvolta armonios, fiecare adolescent are nevoie de sustinere, iar atunci cand aceasta nu vine din partea adultilor care-l inconjoara, poate apela la carti care au ceva de transmit. Iata cateva carti de care adolescentii pot profita pentru a ajunge un adult echilibrat!

„Romanul adolescentului miop” este scris de marele Mircea Eliade care are ca subiect principal un tanar adolescent care isi cauta implinirea in dragoste. Cine nu face asta? Este evident ca fiecare adolescent se va regasi in personajul principal al cartii, in actiunile si trairile sale. Este bine pentru cei care incearca sa-si croiasca un drum in viata sa stie ca nu sunt singuri si ca mai exista persoane care au experimentat aceleasi trairi ca ale lor.

„Marile sperante” este un roman scris cu maiestrie de catre Charles Dickens si il are il lumina reflectoarelor pe Pip, un personaj care trebuie sa faca fata adolescentei, piedicilor care i se pun in fata, misterului, dramei si micilor fericiri care se ivesc. Pip nu are parinti, ci este crescut de sora sa aspra si blandul sot al acesteia. Pip este un curajos care, prin actiunile sale indraznete, reuseste sa se descopere pe sine si pe cei din jur. Aceasta carte merita citita la orice varsta, dar mai ales in adolescenta!

„Ciresarii” este o serie de cinci carti scrise cu talent de catre Constantin Chirita si reprezinta aventurile unui grup de sapte tineri. De-a lungul celor cinci volume acestia trec prin diverse aventuri care tin cititorul cu sufletul la gura. Desi experientele prin care trec par copilaresti si, uneori chiar ireale, cititorul poate invata o multime de lucruri despre viata, relatii, comportament in situatii limita, etc.

Achizitii de carti | anticariate care cumpara carti | cumparcarti.ro

anticariate care cumpara carti

Facem achizitii de carti in Bucuresti, iar daca le aveti pe acestea sau altele destinate adolescentilor si doriti sa le vindeti, acum o puteti face, ba mai mult, veti putea opta chiar si pentru ridicarea cartilor de la domiciliu. Daca sunteti in cautare de anticariate care cumpara carti, nu trebuie decat sa accesati cumparcarti.ro si sa anuntati ca doriti o tranzactie. Cu siguranta, veti fi multumit de colaborare!

Leave a Reply