AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Sa inceapa renovarea!

Orice renovare se naste dintr-o dorinta clara de imbunatatire a confortului. Sub influenta timpului si a resurselor financiare mai putin generoase, se poate transforma insa intr-un vis realizabil doar candva in viitor, permanent amanat si niciodata prioritar.

Din fericire, exista si proiecte de renovare de dimensiuni mai mici, care se pot realiza intr-un timp mai scurt cu un buget mai redus si care pot duce la implinirea visului de transformare a podului intr-o mansarda locuita.

Deoarece lipsa de spatiu este de cele mai multe ori principalul motiv pentru care convertim un pod nefolosit intr-unul locuibil, oricat de mic ar fi spatiul din podul casei, el nu trebuie neglijat. Podurile sunt privite asemenea unor „jumataţi” de incaperi, insa odata inlaturate vechile lucruri prafuite si nefolositoare, odata ce zugravesti peretii inclinati in culori deschise, vei fi uimit de bogatia spatiului castigat prin renovare. Colturile inaccesibile devin adevarate resurse de spatiu pentru mobilierul adaptat si amplasat in locurile cele mai potrivite. Pentru a mentine costurile scazute, te poti orienta la mobiler din materiale reciclate (gen europaleti), care se adapteaza usor in spatiile inguste, atipice, de la mansarda. In plus, vei reda mansardei un aspect sic.

Orice tip de incapere isi poate gasi locul in mansarda, fie ca vorbim de spatiile secundare (baia, debaraua, dressingul), sau cele principale (camera adolescentului, camera de oaspeti, dormitor, birou, bucatarie).

Pentru a reduce atat costurile cat si eforturile, este recomandat sa urmezi structura functionala a etajelor inferioare. In felul acesta te racordezi la principalele surse de apa, canalizare si curent, nemodificandu-le pozitia, ci doar prelungindu-le in sus cu inca un nivel.

Vei optimiza cat mai mult procesul de renovare, daca alegi produse de calitate cand vine vorba de 2 aspecte principale: lumina naturala si izolarea. Este esential sa izolezi acoperisul cu vata minerala de sticla de 30-40 cm grosime pentru a rezolva izolarea termica si fonica, astfel incat vara sa nu fie prea cald si iarna prea frig. Cat priveste lumina naturala, alege neaparat ferestre de mansarda VELUX de dimensiuni potrivite pentru a ilumina natural toate colturile incaperilor.

Ferestrele tale VELUX vor lasa lumina sa patrunda, mentinand-o in interior, contribuind astfel la economia de energie in anotimpul rece, avand un aport major la calculul bilantului energetic al cladirii. Mai mult, ferestrele VELUX din noua generatie furnizeaza cantitatea maxima de lumina naturala si aer proaspat, creand un climat interior sanatos, imbunatatindu-ti astfel viata.

Poti face un calcul rapid cu privire la dimensiunil si numarul de ferestre de care ai nevoie, plecand de la recomandarea conform careia, suprafata vitrata trebuie sa reprezinte minim 10% din suprafata totala a podelei. Vei gasi toate detaliile in brosura VELUX, Noua Generatie de ferestre de mansarda, disponibila pe velux.ro.

Oricare ar fi etapa in care te afli cu renovarea, tine cont de sfaturile de mai sus si reaminteste-ti in fiecare moment care a fost motivul principal pentru care ai demarat acest proiect. In felul acesta, poti controla in permanenta etapele, asigurandu-te ca mansardarea se face in timp util si cu rezultate dorite.

De asemenea, te invitam sa accesezi pagina www.cmcroof.ro daca esti interesat de oferta noastra de sisteme de drenaj a apelor pluviale, tigla ceramica si tigla metalica.

Leave a Reply