AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Scurt istoric al implanturilor dentare

Cele mai vechi dovezi de inlocuire dentara prin implant dateaza din civilizatia Maya. Arheologii au recuperat cranii primare pe care se vedea ca dintii au fost inlocuiti cu materiale de lemn, pietre, bijuterii sau chiar bucati de scoica.

Ca majoritatea progreselor stiintifice, ceea ce sunt implanturile dentare de azi se datoreaza doctorului Branemark, chirurg ortoped suedez, care a plasat un cilindru de titan intr-un os pentru a vedea daca osul se va vindeca sau nu. Ceea ce a descoperit a fost ca cilindrul de titan fuzionase cu osul, deci a inceput sa foloseasca acest material la scara larga. Dupa acest experiement din 1952 iau nastere implanturile dentare care nu inceteaza sa se dezvolte si imbunatateasca.

In 1970 si-au facut aparitia primele implanturi dentare moderne. Desigur, in ultimele patru decenii, implantul dentar original a suferit multe imbunatatiri atat in ceea ce priveste structura, cat si designul, dar s-a bazat intotdeauna pe tema originala, aceea de a inlocui cat mai bine dintele natural.

Implanturile dentare au fost puse la dispozitia persoanelor care si-au pierdut dintii si au avut dificultati in purtarea protezelor dentare, in principal pentru ca au pierdut o mare parte din mobilitatea si structura maxilarului. Astazi, majoritatea implanturilor dentare sunt folosite in locul protezelor, putand fi inlocuiti chiar si mai multi dinti, nu doar unul.

Atunci cand au fost inventate implanturile dentare, ele aveau o marime unica: aceeasi circumferinta, in timp ce lungimea fiecaruia varia in functie de tipul de dinte pe care-l inlocuia. Apoi erau netezite si lustruite, incercandu-se apropierea de aspectul natural al dintilor. Acum, cu ajutorul echipamentelor de ultima generatie si a tehnologiei avansate, implanturile vin intr-o mare varietate de dimensiuni si forme pentru a se potrivi cu dintii care lipsesc. Suprafetele vizibile ofera un aspect natural si sunt foarte durabile.

Clinica Dental Crown Health, cele mai bune preturi la implanturi dentare | dentalcrownhealth.ro

preturi la implanturi dentare

Pentru a beneficia de cele mai bune preturi la implanturi dentare, nu trebuie decat sa accesati DentalCrownHealth.ro si sa va programati la o consultatie in vederea implantarii!

Leave a Reply