AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Semnele si simptomele care determina parintii sa sune medicul specialist

Inca de la cele mai fragede varste, bebelusii se pot imbolnavi si pot avea nevoie de ajutorul unui medic specialist pentru a trece cu brio peste o raceala, o otita, o problema de ordin digestiv si nu numai. Atunci cand bebelusul se imbolnaveste, parintele traieste momente cumplite, in fata carora nu a mai fost pus sau le-a uitat in cazul in care le-a mai trait la copiii mai mari. Bebelusii sunt foarte firavi si au o imunitate scazuta, nu pot lua medicamente decat dupa o anumita varsta, de aceea este important ca parintii sa ceara sfatul pediatrului ori de cate ori nu sunt siguri ce trebuie sa le administreze.

Semnele si simptomele bebelusului

Bebelusii care nu se simt bine si sunt apatici, bebelusii care dau primele semne de boala, au febra sau refuza laptele prezinta in mod clar o problema de sanatate. Atunci cand copilul mic se imbonaveste, ingrijorarea parintelui creste pentru ca acesta nu poate sa spuna ce il doare. De aceea, parintii ar trebui sa sune doctorul pentru un consult de specialitate in cabinet, la domiciliu sau chiar sa se prezinte la o unitate medicala de primiri urgente daca semnele si simptomele continua sa se agraveze.

Inainte de a suna medicul pediatru, mamicile trebuie sa se asigure ca intr-adevar bebelusul are o problema grava si nu plang numai din cauza colicilor sau a unor iritatii cauzate de un pampers neschimbat la timp. Asdar, parintii trebuie sa se prezinte de urgenta la medic atunci cand bebelusul are probleme de respiratie, cand nu mai pot respira sau se ineaca, atunci cand se inrosesc la fata sau cand tusesc foarte tare.

De asemenea, bebelusul care refuza cu vehementa mancarea, care are o culoare anormala a pielii, care sufera de diaree severa si are febra foarte ridicata, eruptii pe piele sau mai rau, o stare de somnolenta si de moleseala sau varsa de mai multe ori in cadrul aceleiasi ore, trebuie dusi de urgenta la medic.

Leave a Reply