AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Sfaturi in alegerea statiei de calcat

Pentru a lua o decizie corecta in alegerea statiei de calcat, cei interesati ar trebui in primul rand sa aleaga un model adaptat nevoilor si bugetului lor. Exista insa, cateva criterii importante care pot ajuta persoanele sa faca alegerea cea mai buna.

  • Materialul din care este facuta talpa fierului

Pe piata sunt disponibile diferite modele cu talpi din: ceramica, otel inoxidabil, aluminiu, etc. Talpa poate influenta atat greutatea aparatului, cat si eficienta calcatului. De retinut ca, o talpa usoara va fi mai putin obositoare. De asemenea, trebuie tinut cont si de greutatea totala, mai ales daca se muta aparatul in mod regulat. Cu cat acesta este mai usor, cu atat va fi mai usor de transportat.

  • Fluxul de abur

Fluxul de abur poate fi reglabil manual sau automat – poate fi crescut sau redus. Situat pe manerul fierului de calcat, un buton creste debitul de abur pentru cateva secunde. Acest jet de abur usureaza calcarea zonelor dificile.

Pe acelasi principiu, calcarea verticala va permite calcarea hainelor direct pe umerase sau a perdelelor si a materialelor delicate.

  • Capacitatea / autonomia rezervorului

Rezervorul mare si autonomia nu sunt neaparat sinonime. Intr-adevar, autonomia depinde cu siguranta de dimensiunea rezervorului de apa, dar si de debitul de abur sau de cererea utilizatorului.

Bine de stiut: aproape toate dispozitivele functioneaza cu apa de la robinet si nu neaparat apa demineralizata. De asemenea, nu se umple niciodata rezervorul cu apa calda sau recuperata (ploaie, condens, apa decongelata de la frigider, sau climatizor etc.), acest lucru ar putea deteriora fierul si l-ar putea strica prematur.

Functia de autocuratare (self-clean) – unele modele au o astfel de functie care are rolul de a ajuta la curatarea rapida a talpii prin intermediul unui jet puternic de abur. Astfel, rezidurile care pot acoperi orificiile prin care iese aburul, vor putea fi indepartate.

  • Siguranta

Unele generatoare de aburi au o functie de standby. Aceasta permite dispozitivului sa se opreasca automat dupa cateva minute de nefolosire – limitand astfel accidentele.

La unele aparate, fierul poate fi de asemenea blocat la baza pentru a preveni caderea lui.

Leave a Reply