AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Sfaturi pentru spalarea si dezinfectarea pernei

Specialistii recomanda spalarea si dezinfectarea pernelor o data pe luna. Daca persoanele nu doresc ca pernele lor sa fie un cuib pentru multe bacterii si microorganisme nesanatoase, trebuie sa tina cont de aceasta recomandare. Iata cateva sfaturi simple pentru a curata rapid si impecabil pernele:

  • Dezinfectarea pernelor in masina de spalat

Majoritatea pernelor pot fi spalate automat fara nicio problema. Cu toate acestea, persoanele trebuie sa verifice etichetele, apoi pot urma aceste sfaturi. Folosirea detergentului lichid, nu pulbere – acest lucru va impiedica reziduurile de detergent sa ramana in perne.

In masina, se pun si alte tesaturi usoare cu pernele, astfel incat sa existe un anumit echilibru. Acest lucru va preveni deteriorarea pernelor. Este nevoie apoi, de repetarea pasului de clatire pentru a curata in profunzime orice acumulare de detergent. Pernele se lasa sa se usuce la soare o zi intreaga. Aceasta parte este foarte importanta. Daca perna ramane umeda in interior, capata un miros urat si s-ar putea deteriora.

  • Curatare rapida

Umplutura pernelor nu este facuta pentru a rezista la multe spalari. Deci nu trebuie spalata prea des in masina. Uneori este posibil sa se indeparteze umplutura dintr-o perna, fie prin desfacerea catorva capse, fie prin deschiderea acesteia. Acesta este in general cazul pernelor a caror umplere este din cauciuc spumant.

Avantajul acestor perne este ca este posibil sa se spele umplutura cu lenjeriile. Acest lucru faciliteaza foarte mult sarcina. Aceasta spalare, va asigura persoanele ca perna este dezinfectata si lipsita de acarieni.

  • Bicarbonat de sodiu si otet pentru curatare profunda

Daca persoanele doresc ca pernele sa fie curatate in profunzime, se recomanda sa utilizeze acest amestec foarte eficient pe baza de bicarbonat de sodiu si otet:

Se amesteca 1/2 cana de bicarbonat de sodiu cu 1/2 cana de otet alb.

Se pun pernele in masina, se adauga preparatul si se spala normal.

  • Apa oxigenata pentru a indeparta petele

Desi poate parea ciudat, peroxidul de hidrogen poate dezinfecta pernele.  In primul rand, acest sfat este valabil doar pentru perne albe. Datorita proprietatilor sale de albire, nu se recomanda utilizarea acestui produs pe culori puternice sau inchise, deoarece pot aparea pete.

Leave a Reply