AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Sfaturi si sarcini pentru gradinar toamna

Faptul ca zilele calde si insorite se apropie de sfarsit nu inseamna ca munca in gradina s-a incheiat. Si in aceasta perioada gradinarul trebuie sa-si exercite sarcinile de toamna, insa trebuie sa tina cont si de cateva sfaturi utile.

Curatarea gradinii

Acum este momentul sa se indeparteze toate ramurile uscate, frunzele ofilite si deteriorate, buruienile din jurul florilor si florile trecute. Astfel, gradina se va rasfata in repausul de iarna, iar in primavara va incepe sa devina verde.

Organizarea

Este si momentul depozitarii instrumentelor de gradinarit. De exemplu, se pot pune intr-un dulap folosit in acest scop sau se pot agata de perete. De asemenea, si ghivecele goale pot fi curatate bine si asezate pe un raft vechi. Se vor alege si sorta semintele de plantat, pe luni, pentru anul viitor.

Plantarea arbustilor

Inceputul si mijlocul toamnei este o perioada buna pentru plantarea arbustilor. Solul umed si temperaturile inca moderate vor permite plantei sa se inradacineze si sa se adapteze la noul mediu.

Mai multa culoare si prospetime

Gradina trebuie sa devina un loc interesant si colorat chiar si toamna. Astfel pot fi create tufisuri mari cu crizanteme. De asemenea, este timpul vopsirii ghivecelor intr-o culoare stralucitoare, alegerea unui element decorativ – o figurina din ceramica, felinar de dovleac sau o compozitie de conuri si stiuleti de porumb uscat.

Indepartarea daunatorilor

Inainte de a depozita vase in interior, trebuie inspectate pentru a elimina daunatorii. Acestia pot infecta si plantele de apartament.

Timp pentru mulcire

Toamna este un moment bun pentru mulci. Se va acoperi solul din gradina cu un „covor” de frunze uscate, paie, rumegus. In acest fel solul este hranit cu ingrasaminte organice, eroziunea este controlata si va fi protejat de temperaturile scazute.

Plante suculente in gradina de toamna

Suculentele sunt plante interesante care, desi nu infloresc de obicei in flori stralucitoare, au frunze si culori originale. Cu ele se pot face cu usurinta mai multe paturi de plante sau un aranjament intr-o ghiveci. In acest fel se aduce verdeata si varietate in gradina de toamna.

Leave a Reply