AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Solutii de eliminare a umiditatii intr-o baie fara geam

O baie fara geam reprezinta o mare problema pentru foarte multi dintre proprietarii care stiu ca astfel se vor confrunta cu umiditate, mucegai si mirosuri neplacute. Baile fara fereastra inseamna un nivel ridicat de umezeala si totodata efecte negative asupra sanatatii familiei. Pericolele umiditatii din baie sunt foarte pregnante si se rasfrang asupra sanatatii familiei.

Ce pericole stau in spatele umezelii produse intr-o baie fara geam?

Umiditatea dintr-o baie fara geam inseamna o cantitate mare de vapori de apa care variaza in functie de anotimp si de zona. Corpul uman se simte confortabil intr-un mediu cald si uscat, iar specialistii sustin ca umiditatea din interior trebuie sa se afle in intervalul 30-50%. Umiditatea crescuta duce la un disconfort fizic sau la aparitia unor alergi, afectiuni si iritatii.

Estetic, o baie fara geam inseamna pete de umezeala pe pereti si mucegai. Din punct de vedere al sanatatii, ochii iritati, dificultatile de respiratie si scaderea imunitatii, precum si dezvoltarea unor alergii si agravarea astmului sunt pericolele iminente dintr-o baie fara geam.

Cum scapi de umiditatea dintr-o baie fara geam?

Intr-o baie fara geam se poate monta un sistem de ventilatie cu montare in cavitate, in tub sau cu tub radial. Ventilatorul poate fi controlat de un comutator sau un timer montat in perete. Exista pe piata o multime de optiuni in acest sens, in functie de capacitatea baii, de zgomotul creat si de modul in care se monteaza.

Dezumidificatorul este o alta solutie eficienta pentru a elimina umiditatea dintr-o baie fara fereastra. Dezumidificatoarele pot fi electrice sau cu tableta de absorbtie, iar in functie de buget si de functiile necesare, oamenii pot alege varianta mai costisitoare, electrica, sau varianta cu tableta de absorbtie, care trebuie schimbata la doua-trei luni cand se absoarbe umiditatea.

O alta solutie pentru a elimina umiditatea dintr-o baie fara geam este aceea in care utilizatorii tin usa deschisa la baie pentru aerisire constanta si pentru a evita formarea mucegaiului in aceasta incapere.

Leave a Reply