AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Spune-mi cu ce ceai te speli la cap ca sa iti spun cum iti ingrijesti parul!

In ziua de azi, pe piata exista numeroase produse de ingrijire a pielii, a parului, a corpului, insa majoritatea contin o cantitate foarte mare de coloranti, ingrediente cu efecte secundare de a caror utilizare oamenii devin dependenti. Atat in sezonul cald, cand parul este ars de soare, cat si in sezonul rece, cand este supus unor temperaturi foarte scazute, parul are nevoie de ingrijire suplimentara. Nicio masca de par artificiala de pe piata nu se poate compara cu infuziile din plante si efectele acestora supra scalpului si a podoabei capilare. Ingredientele active din plante efectiv intra in firul de par si il hranesc de la radacina si pana la varf.

Ce infuzii din plante sunt recomandate pentru sanatatea parului?

Urzica este poate cel mai cunoscut remediu natural pentru sanatatea parului. Infuzia din urzica este bogata in vitamine si in minerale, dar si in proteine, ajutand totodata la imbunatatirea culorii si texturii parului. Podoaba capilara este hranita si lipsita de matreata, infuzia de urzica actionand ca un excelent balsam.

Infuzia din rozmarin este ideala pentru aproape toate tipurile de par, actionand ca si un excelent tonic, conferind luciu parului si stimulandu-i cresterea. In plus, rozmarinul lupta impotriva matretii si a caderii parului. In alta ordine de idei, infuzia din radacina de brusture cu care se limpezeste parul are rol important in cresterea si regenerarea parului, in timp ce infuzia din coada calului intretine parul, ii reda stralucirea si sigileaza cuticulele astfel incat firele de par sa nu se mai rupa.

Nu in ultimul rand, infuzia din ceai verde calmeaza scalpul iritat, in timp ce infuzia din ceai negru, care contine cofeina, previne cadera parului si ii confera o consistenta mult mai moale. Infuziile din plante sunt recomandate in cazul tuturor tipurilor si lungimilor de par, inclusiv in cazul parului vopsit pentru a-i mentine luciul si sanatatea. Acestea se aplica la limpezire sau se pot aplica si inainte de samponare, in cazul in care exista probleme cu scalpul iritat.

Leave a Reply