AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Tipuri si forme ale implanturilor dentare

In implantologie au fost dezvoltate diferite tehnici de implantare inca de la aparitia primelor implanturi. Unele dintre ele au fost abandonate de-a lungul anilor sau folosite doar pentru cazuri foarte specifice. Aceste tehnici invechite sau putin utilizate include implanturi subperiostale, implanturi in forma de lama, implanturi neinsurubate sau implanturi trans-osoase. Cel mai frecvent tip de implant dentar folosit astazi este implantul endo-osos, numit si implant radacina. In forma de surub sau cilindru, este insurubat sau plasat in osul maxilarului si reproduce forma si functia unei radacini naturale.

Lumea implantologiei dentare este competitiva si se extinde rapid. Exista deja o multime de producatori de implant dentar recunoscuti la nivel mondial ca fiind cei mai buni.  Chirurgii sunt, prin urmare, rasfatati din punct de vedere al alegerii formelor, dimensiunii si materialelor implanturilor. Aceasta varietate permite specialistului sa gaseasca o solutie adaptata fiecarui pacient.

Cele mai comune forme de implanturi sunt cilindrul, surubul drept si surubul conic. In ceea ce priveste suprafata implanturilor, sunt disponibile in mai multe tipuri de suprafete pentru a maximiza succesul osteointegrarii. Suprafetele pot fi lustruite, brute, hidroxiapatite, texturate sau toate acestea combinate. In plus, sunt disponibile implanturi de diametre si lungimi diferite.

Implanturile dentare care nu contin o componenta metalica sunt implanturi de dimensiuni conventionale fabricate din zirconiu, ceramica sau polimer. Acestea au fost folosite doar cativa ani si sunt, prin urmare prea recente pentru a determina eficacitatea lor pe termen lung. Tehnica de plasare a implantului nemetalic ese identica cu cea a implanturilor conventionale de titan. Utilizarea acestora depinde de alegerea specialistului si de preferintele pacientului. Principalul dezavantaj al implanturilor nemetalice este costul mult mai mare decat a celor din titan.

Velvet Dental – Clinica Stomatologica Bucuresti str. Herastrau Nr.1

Echipa medicala de la clinica stomatologica Velvet Dental asteapta orice doritor de zambete perfecte la o evaluare in vederea implantarii dentare. Daca aceasta informatie este de interes pentru dumneavoastra sau pentru cei dragi, accesati velvetdental.ro si aflati mai multe despre locatie, orar, tarife si proceduri!

Leave a Reply