AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Totul despre radiologia dentara

Clinica stomatologica din Bucuresti velvetdental.ro va prezinta serviciile profesioniste de care puteti beneficia in domeniul radiologiei dentare. Radiologia este un complement de examen indispensabil pus la dispozitia dumneavoastra de catre chirurgul dentist. Ce putem intelege din descifrarea unei radiografii ?

Cabinet stomatologic Bucuresti

Putem observa cu exactitate tesuturile dure adica cele osoase si dintii. Putem analiza implanturile pe care le-am introdus in maxilar si de asemenea pilonii sau coroanele adiacente, cat si pasta de obturatie a canalelor radiculare.

Diferite tipuri de radiografii practicate : Retro-alveolara este examenul de radiologie cel mai practicat in cabinetul dentar. Este radiografia de talie mica, captata drect in cavitata bucala a pacientului. Aceasta inregistreaza 2 sau 3 dinti, printr- un plan detaliat si o focalizare pe aceasta zona. Este foarte usor de realizat desi se poate intampla ca pacientul sa aiba unele ameteli. Observam in acest fel cariile, tratamentele deja realizate precum coroanele, amalgamele, plombaj etc, cat si osul de sustinere a dintelui. Aparatul de radiografie este usor de manipulat .

Radiografia panoramica este un examen ce ar trebui sa devina sistematic pentru a evita sa neglijam o afectiune ce va avea sa devina o patologie. Toti dintii sunt radiografiati pe acelasi cliseul, descoperim maxilarul superior si cel inferior cat si articulatiile dintre cele doua maxilare si o parte din sinusuri. Acest examen permite sa descoperim o mare parte dintre probleme , in afara de ceea ce este vizibil prin radiografia retro-alveolara putem observa dintii inclusi in maxilar, chisturile dentare, absenta germelor dentare (agenezia) si evaluarea generala a pierderii osului de sustinere prin paradontie. De asemenea putem identifica eventuale tumori .Aceasta practica este efectuata la radiolog dar clinica stomatologica Velvet Dental propune acest serviciu in cadrul cabinetelor sale prin aparatura performanta.

Teleradiografia de profil este practicata in ortodontie si permite practicianului specializat sa faca masuratori pentru a detalia diagnosticul si tratamentul adecvat. Aparatul poate sa se gaseasca in cabinetul dentar clasic si cu siguranta intr-unul specializat in radiografia dentara.

Scaner-ul este radiografia conventionala ce confera indicatii in doua dimensiuni, adaugand notiunea de volum. Pentru ca diagnosticul sa fie precis inainte de interventiile chirurgicale importante , practicianul are nevoie sa se asigure cu exactitate , folosind acest tip de examen. Serviciile sunt costisitoare dar indispensabile pentru a analiza zonele anatomice delicate precum nervii, sinusurile etc in situatia unei extractii dentare incluse, o enucleatie a chistului, pozajul de implant, grefa osoasa, chirurgia reparatoare. Scanerul este un aparat important instalat in mod unic in cabinetele de radiologie iar uzajul este rezervat pentru ansamblul cavitatii bucale.

Cone Beam resprezinta cea mai noua tehnica de imagerie radiografica ce confera rezultate la fel de precise ca si cele ale scaner-ului , cu o iradiatie minima, pentru unele sectoare de activitate. Aparatele Cone Beam de ultima generatie ofera imagini de calitate superioara si sunt destinate pentru bilanturile pre si post implantare.

Leave a Reply