AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Trei motive care sustin ideea de a cumpara laptopuri second-hand ieftine

In fiecare an, miliarde de produse si dispozitive electronice sunt fabricate si multe altele sunt aruncate. O buna parte dintre ele sunt in stare perfecta. Prin urmare, tot mai multi oameni se alatura tendintelor pietelor second hand. In acest articol va vom prezenta trei motive care sustin ideea de a cumpara laptopuri second-hand ieftine.

Durabilitate

Calculatoare second-hand sunt computerele care au avut o viata anterioara, de aceea au avut o utilizare anterioara. Sunt daunatoare? Nu, deloc! Cu siguranta ati auzit vorbindu-se despre uzura morala planificata, anume despre „data expirarii” de care sunt insotite produsele si prin care li se stabileste un ciclu de viata, cu toate ca acestea sunt proiectate sa dureze cu mult mai mult.

Utilizand laptopuri ieftine de mana a doua, veti prelungi durata de viata a echipamentelor si atenua impactul uzurii morale. Toate echipamentele electronice contin minereuri, precum columbit-tantalit, a caror extractie implica nu numai un cost economic, ci si unul uman ridicat. Prin urmare, utilizarea laptopurile sh  reduce productia de echipamente de calculator, ceea ce reprezinta un ajutor pentru durabilitatea planetei si a standardelor de viata a mii de oameni care locuiesc in tari in curs de dezvoltare, din care sunt extrase aceste minerale. Ca paranteza, 80% din productia mondiala de coltan provine din Republica Democrata Congo. Acest minereu se extrage cu mana din  bazinele sapate in cursurile raurilor de munte si a vailor. In Congo, ca urmare a defrisarilor masive in scopul usurarii mineritul in zona Parcului National Kahuzi Biega, populatia de gorile s-a diminuat cu mult.

Economii

Din pacate, in lumea de azi suntem conditionati de bani. Lucram pentru a castiga bani si cu ajutorul lor ne putem permite un stil de viata sau altul. Banii marcheaza existenta noastra in cadrul sistemului actual. Prin urmare, este normal sa avem tendinta de a reduce sumele de bani cheltuite. Cumparand laptopuri sau calculatoare sh, veti economisi. Achizitionarea acestor calculatoare ne permite sa avem echipament cu garantii maxime si beneficii similare cu ale celor noi, cu investitii substantial mai mici decat daca le-am cumpara noi.

Eficienta si pragmatism

Multi critica calculatoarele la mana a doua, deoarece acestea sunt dispozitive vechi si deteriorate. O idee total nefundamentata!  In magazinele de specialitate, cum ar fi www.it-sh.ro, profesionistii restaureaza in detaliu fiecare piesa, astfel incat produsele functioneaza perfect, asemenea  produselor noi.Lista ar putea fi mult mai lunga si ar include multe alte motive pentru care puteti opta pentru produse sh.

Leave a Reply