AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Tu stii ce inseamna o dieta sanatoasa?

Mentinerea unei alimentatii sanatoase nu este intotdeauna usor de realizat, dar o dieta sanatoasa poate fi una dintre cele mai inteligente decizii pe care le luati vreodata. Dar chiar daca intentionati sa „mancati sanatos”, stiind exact ce inseamna acest lucru poate fi o provocare.

Alimentatia sanatoasa include consumul de carne slaba, oua, legume, fructe, cereale integrale si produse lactate.

O dieta sanatoasa inseamna, de asemenea, consumul redus de alimente care au un continut ridicat de zahar, grasimi saturate si sodiu. Aceasta categorie include cele mai multe alimente de tip fast-food, sucuri carbogazoaze, snacks-uri procesate cum ar fi chips-urile si biscuitii si orice alt aliment cu continut mare de sodiu.

Iata cadeva dintre motivele principale pentru alegerea unei alimentatii bogate in nutrienti:

La fel ca o masina, creierul are nevoie de combustibil de calitate pentru a functiona eficient. Ceea ce mancati are un impact major asupra creierului, inclusiv la partile acestuia care regleaza starea de spirit. Desi nu exista niciun singur aliment care sa actioneze ca un antidepresiv dovedit, mentinerea nivelului de zahar din sange printr-o alimentatie sanatoasa si corecta va ajuta sa va simtiti mai bine. Alimentele bogate in vitamine si minerale, cum ar fi fructele, cerealele integrale si legumele, sunt asociate cu un risc mai scazut de depresie, la fel ca alimente bogate in grasimi Omega-3, cum ar fi nucile, somonul si alti pesti grasi.

Adevarata fericire nu este doar despre absenta depresiei, include, de asemenea, bunastarea generala. Exista persoane care au declarat ca in urma unei alimentatii echilibrate au o energia crescuta, o starea de spirit mai stabila, un somn mai bun, dureri articulare scazute si o mai mare capacitate de a-si concentra gandurile.

Alimentatia sanatoasa poate reduce si stresul. Atunci cand corpul este intr-o stare de stres cronica, acesta rupe proteinele pentru a se pregati de lupta, dar anumite alimente au capacitatea de a atenua nivelul de cortizol, hormonul de stres. Studiile au constatat ca consumul de alimente cu acizi grasi Omega-3 si magneziu poate ajuta la reducerea nivelului de cortizol. Consumul unei diete bogate in proteine, inclusiv peste si lactate, poate ajuta la restabilirea depozitelor de proteine si la mentinerea nivelului scazut al cortizolului.

Leave a Reply