AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Utilitatea unui rezidentiat în stomatologie

O intebare pe care o adreseaza tot timpul studentii este daca sa urmeze sau nu un rezidentiat în stomatologie. Dupa absolvirea scolii dentare si obtinerea licentei, studentii sunt gata sa isi inceapa cariera de dentist. In acel moment, multi medici stomatologi se alatura unui cabinet privat sau isi deschid propriul cabinet si lucreaza ca medic stomatolog general.

Medicii stomatologi generali ofera asistenta dentara primara pacientilor lor in urmatoarele cazuri: canale radiculare, proceduri cosmetice, tratamente pentru afectiunile gingivale si ingrijire restaurativa.

De ce este important un rezidentiat în stomatologie?

In loc sa efectueze stomatologie generala, unii noi stomatologi sunt interesati sa se specializeze intr-un domeniu, precum parodontia sau endodontia. In functie de zona de interes, este posibil sa li se solicite sa finalizeze un rezidentiat în medicina dentara.

Rezidentiatul postuniversitar nu este doar pentru cei care doresc sa se specializeze. Exista de asemenea, programe pentru stomatologi care intentioneaza sa lucreze in stomatologia generala. Cele doua tipuri de programe pentru medicii stomatologi generali includ un Rezidentiat de practica generala si o Educatie avansata in stomatologia generala.

In general, medicii stomatologi nu sunt obligati sa finalizeze un program postunversitar in stomatologie, dar multi fac acest lucru pentru a castiga o experienta suplimentara.

Atat programele de rezidentiat de practica generala, cat si educatia avansata in programe de stomatologie generala pot fi scolare, dentare sau in spital. In plus, ambele tipuri de formare postuniversitara se concentreaza pe imbunatatirea abilitatilor si cunostintelor stomatologice generale.

Rezidentiat în medicina dentara | Rezidentiat în stomatologie | StudyHub.ro

rezidentiat în medicina dentara

Programele sunt adesea similare, dar o distinctie este ca programele de rezidenta de practica generala se concentreaza adesea mai mult pe tratarea pacientilor spitalizati decat pe un program de educatie avansata in stomatologie. Rezidentii pot oferi ingrijire dentara unei varietati de pacienti spitalizati.

De exemplu, un pacient internat poate avea o infectie la un dinte care trebuie tratata inainte ca aceasta sa se inrautateasca. Medicii stomatologi care au finalizat rezidentiatul au o experienta in practica avansata in domenii, inclusiv chirurgie orala, endodontie si stomatologie restaurativa.

Cei ce doresc sa invete si sa faca grile pentru concursul de rezidentiat medicina dentara vor putea intra pe site-ul studyhub.ro. Aici le sunt puse la dispozitie foarte multe materiale si grile necesare sustinerii examenului.

Leave a Reply