AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Verifica-ti starea de sanatate a inimii

Aparatura medicala moderna comercializata de ecomedical.ro ofera solutii extrem de eficiente in cazul diagonsticarii si tratarii unor afectiuni. Pretul unui EKG a devenit unul foarte accesibil pentru pacienti pentru ca acestia sa poata beneficia de solutii medicale moderne. Electrocardiograma, prescurtat EKG sau ECG este un test avansat care verifica daca sunt probleme cu activitatea inimii.

Pret EKG

EKG arata activitatea electrica a inimii pe un monitor de control, iar rezultatul poate fi imprimat pe o coala de hartie speciala. Golurile de tensiune se numesc valuri. Inima functioneaza asemenea unei pompe, gratie muschiului miocard care pompeaza sange in tot corpul, aceasta fiind impartita in patru maere. Cele doua camera de sus se numesc atrii, iar celelalte doua camera aflate in partea de jos se numesc ventricule. Un sistem natural electric determina o relaxare a muschiului inimii, acesta nemaifiind contractat. Muschiul miocard (muschiul inimii – pompa ) impinge cu presiune sangele catre plamani si celelalte parti esentiale ale corpului.

O testare cu ajutorul electrocardiogramei se impune in momentul in care pacientul acuza dureri inexplicabile in zona pieptului si simte variatii de presiune arterial. Acest lucru ar putea fi cauzat de un atac de cord, inflamarea sacului din jurul inimii (pericardita) sau angina pectorala. Aceste simptome se traduc prin scurtarea respiratiei, senzatie de ameteala, lesin, batai neregulate ale inimii (palpitatii). Tot cu ajutorul EKG-ului se poate verifica grosimea peretilor camerelor inimii. Pentru un bolnav de inima este esential sa se verifice cat de bine reactioneaza medicamentele la starea generala a sanatatii si daca acestea cauzeaza reactii adverse care pot afecta mai mult inima. EKG-ului mai poate verifica, printre altele si functionarea optima a dispozitivelor implantate in inima (by-pass), precum stimulatoarele cardiace mecanica. Aceste dispozitive mecanice ajuta la controlul ritmului cardiac. In cazul in care un pacient sufera si de alte boli (hipertensiunea arterial,diabet zaharat,etc), este bine sa se verifice si starea inimi.

Leave a Reply