AfacereOnline.ro Afaceri Online din Romania

Eruptia dentara, sfarsitul unui mit

In 1839 ,5016 decese infantile in Regatul Unit au fost puse pe seama eruptiei dentare, cauza presupusa a fi sursa a 12% dintre decesele copiilor de mai putin de 4 ani. Ce ramane valabil din acest mit ? Wake descire in 2009 ca eruptia dentare, ca si colicii, sunt entitati pentru care parintii ar trebui sa primeasca mai multe informatii. Unii copii pot avea adevarate dificultati in perioada eruptiei dentare, in comparatie cu altii. Parintii pot remarca modificarea culorii mucoasei din jurul noului dinte , iar starea generala este deosebit de sensibila caci copilul poate fi agitat, suferind.

Stomatologie copii

O tumefactie lejera albastra poate se face vizibila pe parcursul eruptiei, acesta fiind un helatom sau chist de eruptie. Explicatia dentistului pentru copii consta in ideea ca sacul folicular se umple de sange prin iritare locala. Marimea leziunii depinde de talia si numarul dintilor implicati. Indolora , aceasta se va reabsoarbe in mod spontan cand eruptia dentara va avea loc. Parintii astfel ingrijorati trebuie calmati si explicatia trebuie sa li se aduca la cunostinta. O deschidere sau obturare chirurgicala este necesara in cazuri deosebit de rare. Totusi eruptia dentara este asociata frecvent cu aparitia febrei, inapetenta, modificarea ritmului de somn, infectii, diaree, bronsita si chiar convulsii. Totul in aceeasi perioada imunitatea pasiva corelata cu anticorpii maternali scade iar expunerea la bolile infatile se instaleaza. Aceasta relatie cronologica poate destabiliza iar eruptia dentara sa fie confundata cu manifestarile altor boli .Studiile disponibile demonstreaza o asociere usoara sau chiar absenta intre eruptia dentara si simptomele generale care ii sunt asociate.

Masticarea unui inel refrigerat de dentitie poata sa se dovedeasca eficienta prin vasoconstrictia care calmeaza prin actiunea de muscare. Biscuitii dentari sau mancarea congelata sunt de asemenea utile functionand sub acelasi principiu. Atentie insa, pentru aceasta, copiii trebuie sa fie apti pentru pasajul la alimentarea solida. Alimentele ce detin zahar nu sunt recomandate iar o supraveghere constanta este imperativa pentru ca fragmentele de mancare sa nu se dezintegreze. Pentru inconfortul legat de durere cereti sfatul expertlor pentru administrarea paracetamolului si a ibuprofenului pentru a calm situatia. Benzocaina este un ingredient activ care este adesea prescris in caz de neplaceri legate de eruptia dentara. Putei sa va orientati de asemenea catre versiunile homeopatice pe care echipa dedicata stomatologiei dentare stomatologiecopiisector3.ro vi le recomanda.

Leave a Reply